Троичник бр.23

Троичник – списание на Брегалничката епархија на МПЦ, бр.23, декември 2008:

 • архимандрит Јустин Келиски – ПОКЛОНУВАЊЕТО НА МУДРЕЦИТЕ,
 • КАКО ДА СЕ ЖИВЕЕ ПОБОЖНО,
 • Митрополит Брегалнички г. Иларион – СЛОВО ПРОТИВ БАЈАЧИТЕ
 • СТАРЕЦ ЈАКОВ ЦАЛИКИС
 • свештеник Сергиј Филимонов – ПРАВОСЛАВНИОТ ПОГЛЕД НА ОНКОЛОГИЈАТА
 • ЗА ЖИВОТОТ НА ДРЕВНИТЕ ХРИСТИЈАНИ
 • свештеник Влатко Мирасчиев – ДЕПРЕСИЈА
 • СМИСЛАТА НА СТРАДАЊАТА ВО ХРИСТИЈАНСКИОТ ЖИВОТ
 • Св. Кипријан Картагински – ЗА ДОБРОДЕТЕЛТА НА ТРПЕНИЕТО
 • ЧЕТВОРИЦАТА ПУСТИНОЖИТЕЛИ
 • Света Царица-Маченица Александра Романова – ЗА БРАКОТ И СЕМЕЈНИОТ ЖИВОТ
 • свештеник Климент Мишањ – ВОЦРКОВУВАЊЕ НА ДЕЦАТА

Троичник бр.23:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s