Троичник бр20, декември 2007

 • ВОВЕДНИК
 • протоереј Јован Бриа – ХРИСТОВИОТ РОДОСЛОВ
 • епископ Калистос (Вер) – КАКО ДА ЈА ЧИТАМЕ БИБЛИЈАТА?
 • св. Јован Златоуст – МЕСТО ЗА ПОДВИГ Е СЕКАДЕ ОКОЛУ НАС
 • архимандрит Рафаил (Карелин) – НЕ ПРАВИ ПРЕЉУБА
 • Митрополит Брегалнички г. Иларион – СЛОВО ЗА СВЕТОТО КРШТЕНИЕ
 • ЖИТИЕ НА СВЕТИОТ АПОСТОЛ ФИЛИП
 • психолог Слободанка Поп-Андонова – РЕЛИГИОЗНО ОБРАЗОВАНИЕ
 • свештеник Влатко Мирасчиев – ЛИХВАРСТВОТО – ИНТЕРЕС ИЛИ РОПСТВО?
 • КАКО ДА НАЈДАМ ЗА СЕБЕ ДУХОВЕН ОТЕЦ?
 • протојереј Златко Ангелески – ЧОВЕЧКИОТ ЗБОР
 • дипл. теолог Кирче Трајанов – ХРИСТИЈАНИЗАЦИЈАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ СЛОВЕНИ
 • монах Мојсеј Светогорец – ПРАВОСЛАВНОТО ПОДВИЖНИШТВО

naslovnatroicnik20.jpgТРОИЧНИК – списание за православна вера култура, уметност, образование и воспитание, година V, број 20, излегува четири пати годишно e-mail: slovo [AT] mt.net.mk издавач: Брегалничка Епархија на Македонската Православна Црква, Штип. http://www.mpc.org.mk

Главен и одговорен уредник: Митрополит Брегалнички г. Иларион Уредувачки одбор: јеромонах игумен Дамаскин, протоереј Николче Ѓоргев, свешт. Климент Мишањ, свешт. Влатко Мирасчиев, дипл. теолог Жаклина Трајчев, дипл. теолог Жаклина Ѓоргиева. Лектура и дизајн: ѓакон Тони Петрушевски Печати: Европа 92, Кочани

DOWNLOAD Троичник бр20.pdf (5.5 MB)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s